gol Asbest

Conceptuele nieuwbouw

3/5 van onze hoofdthema's

Ook de werkgroep nieuwbouw is geïnstalleerd en een aantal keren bij elkaar geweest. Vanaf 2018-2019 dienen modules te worden ontwikkeld op dit thema. Conclusie van de eerste brainstorm is dat de EPC-norm leidend is voor veel onderwerpen binnen dit gebied.

Nieuwbouw en conceptueel bouwen

Bij nieuwbouw en conceptueel bouwen zijn duurzaamheid en innovatie belangrijke thema's. Er is echter gebleken dat leerlingen onvoldoende kennis van, EPC, luchtdichtbouwen, bouwbesluit en bouwregelgeving hebben. Door samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven willen we daar bij ‘GOL – Nieuwbouw en Conceptueel bouwen’ verandering in brengen.

Duurzaamheid en energietransitie is een bekend en zeer actueel thema. De uitwerking van de modules binnen dit thema zullen dus ook antwoord moeten geven op een aantal vragen hier omtrent en innovatieve technieken.

Topics

Ons uitgangspunt is het duurzaam bouwen voor bouwplaatsen voor personeel en leidinggevenden. Voor bouwplaats personeel ligt de nadruk op luchtdicht bouwen, isoleren, installaties en meten inclusief meetapparatuur.

Voor leidinggevenden is het uitgangspunt de visie op een duurzame economie waarbij de nadruk ligt op bouwmaterialen en uitvoeringstechnieken zowel in theoretische als in praktische zin.

Topbalk Conceptuele nieuwbouw Bottombalk

Doelstelling modules

Met deze modules willen we de kennis en vaardigheden van leerlingen op gebied van duurzaamheid vergroten om beter aan te sluiten op de vraag van het bedrijfsleven.Tevens verandert de bouw snel als het gaat om gebruik van materialen en productietechnieken. Ook daarop zullen we het onderwijs moeten aanpassen zodat nieuwe concepten geleerd worden door de studenten. Daarnaast willen we ook het bedrijfsleven de mogelijkheid bieden om hun medewerkers bij te scholen.

Planning

Keuzemodule niveau 2: Duurzaam bouwen voor bouwplaats personeel

Keuzemodule niveau 4: Duurzaam bouwen voor leidinggevenden

Werkgroep leden

Bram Hillen

Bouwmij Janssen

Ivo Schins

Van Wijnen

Ron Wijen

Bouwbedrijf Teng Wijen

Jack Vlassak

Vlassak BV

Fons Schijns

Bas Bouw

Chiel Koenen

Gilde Opleidingen

Jeroen Pijpers

VISTA college

Patrick Maas

Bouwmensen Limburg

Ralf de Bruijn

Bouwmensen Limburg

Leo Teunissen

Zuyd Hogeschool

Een initiatief van